sunnuntai 26. elokuuta 2012

Hitler ja totalitaarinen valtio

natsi-Saksa

7 kommenttia:

 1. 1. Saksa, saksalaiset, natsit. Kaikkien saksalaisten tulisi asettua yhden puolueen taakse varmistaakseen kansan suuruuden.

  2. Saksan presidentti Hindenburg kuoli 1934, jonka jälkeen Hitler yhdisti valtakunnankanslerin ja presidentin virat " Fuhreriksi", Johtajaksi.

  3. Natsien aatteiden levittämiseen positiivisessa valossa. Natsien aatteet vaativat propagandaa upotakseen kansaan.

  4. Gestapo erikoistui poliittisiin ja rotu-opillisiin pidätyksiin ja käytti useita epäinhimillisiä kuulustelu- ja kidutuskeinoja.

  5. Kansanedustuslaitos. Valtiopäiviltä poistettiin päätäntävalta ja se siirrettiin hallitukselle.

  VastaaPoista
 2. 1. Yksi valtio, yksi kansa, yksi puolue tarkoitti, että Hitlerin mielestä sai olla vain yksi valtio, Saksa, yksi kansa, arjalaiset, ja yksi puolue, natsipuolue.

  2. Ei ole presidenttiä, koska edellisen presidentin kuoltua Hitler yhdisti presidentin ja valtakunnankanslerin virat, ja hänestä tuli Fuhrer.

  3. Mediat kontrollointi oli tärkeää, jotta heidän suosiotaan voitaisiin pitää yllä ja saataisiin peitettyä kaikki epäkohdat.

  4. Käytettiin enemmän voimakeinoja, ja toimittiin natsipuolueen hyväksi. Toisinajattelijat vaiennettiin.

  5. Hallitus ja eduskunta puuttuvat.

  VastaaPoista
 3. 1. Hitleri halusi, että maailmasta tulisi yksinkertainen, jossa olisi yksi kansa, yksi johtaja, yksi uskonto, yksi kieli, yksi hallitus, yksi rotu jne.

  2.Kun elokuussa vuonna 1934 Saksan presidentti Hindenburg kuoli,perustuslakia kuitenkin muutettiin siten, että valtakunnankanslerin ja valtakunnanpresidentin virat yhdistettiin. Tämän jälkeen Hitlerin arvonimenä oli Führer und Reichskansler, ja hänet nimitettiin tähän virkaan eliniäksi.

  3. Natsit halusivat aivopestä omaa kansaa, että heidän suosio pysyy korkeana ja arvokkaana.

  4.Gestapo tarkoittaa salaista valtionpoliisia, ja sen tehtävänä oli tehdä tutkimuksia mahdollisista rikkeistä valtiota ja kansallissosialistista puoluetta vastaan. Gestapon toimenkuvaan kuuluivat vakoilu-, maanpetos- ja sabotaasitapausten selvittely. Gestapon yleisiin työkaluihin kuului myös vangittujen häikäilemätön kiduttaminen tai veivät vangit keskitysleireihin.

  4.Kansanedustuslaitos.

  VastaaPoista
 4. Hitlerin propaganda puhe:

  Saksalaiset! Me arjalaisen rodun edustajat olemme ylivertaisia muihin verrattuna ja olemme siksi oikeutettuja elintilan laajentamiseen Imperium Germanicumiksi! Juutalaiset, työttömyys, Versaillesin häpeärauha ja edellisen valtiovallan saamattomuus ovat syypäitä siihen, ettei Saksa ole nyt sitä, mitä sen kuuluisi olla. Minä, der Fuhrer, ja puolueeni NSDAP teemme mahdolliseksi Saksan nousun takaisin suuruuteen!

  VastaaPoista
 5. 1. Ainoa sallittu valtio on Saksa, puolue NSDAP ja kansa arjalaiset.

  2. Koska "der Führer" yhdisti valtakunnankanslerin ja presidentin virat.

  3. Ettei heidän asemaa uhkaavia näkemyksiä päääsisi julki/levitykseen.

  4. Siten, että Gestapo luultavasti sai käyttää eri tavalla voimaa/eri oikeuksia verrattuna nykypäivään.

  5. Eduskunta/Muut puolueet

  Hitlerin propaganda puhe:

  Hyvät arjalaiset! Imperium Germanicumin kansa tarvitsee lisää elintilaa! Lisää tehtaita tulee perustaa pyörittämään mahtavaa sotakoneistoamme ja laskemaan työttömyyttä! Minun, der Führerin, käsky on perustaa työleirejä maamme syövälle juutalaisille! Me tulemme poistamaan Versaillesin rauhan tuoman häpeän ja nöyryytyksen yhdessä puolueeni NSDAP:in kanssa! Saksalainen rotu ja Saksa palautetaan takaisin mahtavuuteensa!

  VastaaPoista
 6. Liebe Ariere!
  Ich, euer wunderschöner Führer, weiss, dass es nicht Wichtigeres als die Arbeitslosigkeit abschaffen und dadurch den Lebensstandard erhöhen gibt.
  Zusammen können wir aus den Juden und Jüdinnen loswerden. Die Juden sind böse: sie gehören nicht zu unserem Land. Die Juden machen nur schlechte Sachen: sie nehmen unseren Lebensplatz von uns, essen unseres Essen und benutzen unsere Bedienungen. Die Juden geben nichts zurück: sie sind Schmarötzer. Wir müssen die Juden weg aus unserem Staat stossen! Falls wir mit diesem Erfolg haben, können alle schönen und pünktlichen Arieren hier in Deutschland stolz sein und in der Ruhe leben.
  Das Imperium Germanicum muss stärker werden. Mit der hilfe der NSDAP (also sie Nationalsozialistische Deutsche Arbeiter Partei) ist das möglich! Wir müssen zusammen den Frieden von Versailles berichtigen und alles richtig für Deutsche machen! Unser Staat wird lange weg gedeihen und alle werden sich an uns erinnern! Wir werden stark und besiegbar sein! Glauben Sie bitte an mich!

  VastaaPoista