tiistai 14. elokuuta 2012

Osallistujat

Hei

Käytämme tätä blogia lyhyiden pohdiskelevien esseiden, kirjoitelmien ja kurssitehtävien tuottamiseen. Voit lisätä tekstiä, kuvia, tilastoja tai muuta mielenkiintoista aiheestasi blogiimme.

1. Tehtävä (torstai 16.8. mennessä)
-kerro jotain itsestäsi, (HUOM !ei sukunimeä)
-harrastuksistasi
-ekoista koulupäivistä
-aiheesi mistä aiot kirjoittaa "pikkuesseen" ja miksi ?

t.Aki

25 kommenttia:

 1. Moro!

  Olen Olli ja asun Muuramessa. Harrastuksiini kuuluu kuntosali + urheilu. Ihan jees ollu ekat koulupäivät ja kohtuu rento 1. jakso. Historian esseen aiheeksi valitsin Kuuban ohjuskriisin, koska se vaikutti kiinnostavimmalta ja jotain perustietoa siitä jo tiedän.

  VastaaPoista
 2. Morjes
  Olen jose harrastan laskettelua ja moottoripyörällä kikkailua asun muuramessa. ekat koulupäivät on sujunut hyvin ja mieleen on palannut vanhat rutiinit. hissan essee aiheeksi valitsin venäjän vallankumoukset koska se vaikuttaa kiinnostavalta.

  VastaaPoista
 3. Terppa!

  Olen Hansu ja harrastuksiini lukeutuu golffi ja kuntosali. Kolme ensimmäistä koulupäivää on sujunut aika iisisti ja pikku hiljaa alkaa palautumaan normaaliin arkeen. Historian esseen aiheeksi valitsin YK:n uusi rooli, koska aihe on kiinnostava.

  VastaaPoista
 4. Moikkelis!

  Oon Jenna ja harrastan street jazzia ja tankotanssia. Nää ekat päivät koulussa on menny kivasti, vaikka vähän kiireistä ollutkin.
  Historin essee aiheeks valitsin World Trade Centerin terroristi-iskun, koska aihe on mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
 5. Moi
  Olen Roope ja harrastan laskettelua, jalkapalloa jossain määrin, sekä olen vastikään innostunut golfista.
  Ekan koulupäivät ovat olleet iha mukavia ja pikkuhiljaa rupee pääsee sängystäkin aikaiseen ylös.
  Esseen aiheeksi valitsin 2. Maailmansodan ratkaisutaistelut, koska ne kiinnostavat minua.

  VastaaPoista
 6. Moi!
  Oon Camilla ja harrastan jalkapalloa ja käyn kuntosalilla.
  Ekat koulupäivät on ollu ihan perussettiä mutta mulla on täys lukujärjestys joten kiirettä pitää.
  Valitsin esseen aiheeksi Vietnamin sodan, koska olisi mielenkiintoa perehtyä vähän tarkemmin siihen.

  VastaaPoista
 7. Moikka!
  Oon Sonja, enkä tällä hetkellä harrasta virallisesti oikein mitään. Soitan pianoa mutta en käy enää tunneilla. Aloitan tosin parin viikon päästä portugalin tunnit eli jotain tekemistä on luvassa. Ekat koulupäivät on menny melko normaalisti eikä kouluun palaaminen ole tuottanut juurikaan vaikeuksia.
  Esseen aiheeksi valitsin kansainväliset järjestöt rauhan edistäjinä, koska se tuntui eniten omalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin sittenkin vaihtaa aiheekseni Afrikka median silmin, edellisestä on niin vaikee löytää mitään :D

   Poista
 8. Hei! Kuten nimikerkkikin kertoo niin olen Rasmus. Pääharrastuksiani ovat koripallo ja piirtäminen. Molempaa harrastan lähes joka päivä. Ensimmäiset koulupäivät sujuivat rennoissa tunnelmissa ja pääsin heti testaamaan koulun liikuntasalin uudet koristelineet.

  Esseen aihetta en ole valitettavasti pystynyt valitsemaan, koska en ole vielä saanut hommattua tämän kurssin kirjaa.

  VastaaPoista
 9. Moi.
  Oon Jyri ja asun Muuramessa. Harrastuksena on kuntosalilla käynti. Ekat koulupäivät on menny ihan hyvi eikä oo vaikeeta ollu vielä. Esseen aiheeksi valitsin sodan poliittiset seuraukset, koska se vois olla ihan mukava aihe.

  VastaaPoista
 10. Moikka! Olen Salla ja harrastan jousiammuntaa, ratsastusta ja laulamista. Kouluun paluu on ollut ihan mukavaa, vaikka kolme kieltä samassa jaksossa aiheuttavatkin vähän haasteita.

  Ajattelin kirjoittaa esseeni kansanvainoista, sillä ne ovat aina kiinnostaneet minua.

  VastaaPoista
 11. Heips! Oon Peppiina ja harrastuksiin kuuluu lenkkeily/ juokseminen ja talvisin myös laskettelu. Korista oon harrastanu 10-vuotiaasta asti ja saa nähä jatkuuko pelaaminen nyt Suomeen paluun jälkeenkin... Ekat koulupäivät on ollu mulle totuttelemista tähän suomalaiseen lukioelämään ja ihan hyvinhän tää alkaa taas sujua.

  Esseen aiheeksi valitsin Kuuban kriisin, koska se on ihan kiinnostava aihe ja jonkin verran jo ennestään tuttua juttua.

  VastaaPoista
 12. Moi. Olen Henrikki ja asun Muuramessa. Harrastuksekseni käyn salilla. Koulu on alkanut ihan mukavasti ja alkaa jo tottua koulun rytmiin. Aiheekseni valitsin Yhdysvallat-ainoa supervalta?, koska se kuulostaa kiinnostavalta.

  VastaaPoista
 13. Moro! Oon Toni ja harrastuksiin kuuluu kuntosalilla käyminen ja kesäsin tulee potkittua jalkapalloa ja talvisin pelailtua jäkistä. Ensimmäiset koulupäivät ovat sujuneet hyvin ja rutiinit alkaa palautuu mielee.
  Esseen aiheeksi valitsin Saksan salamasodan, koska aihe kiinostaa minua.

  VastaaPoista
 14. Moro.
  Olen Mira ja asun Muuramessa. Olen kiinnostunut valokuvaamisesta, elokuvista ja kirjoista. Tykkään myös urheilla ja harrastan streetdancea. Koulun alkaminen oli kiva juttu, mutta läksyjä ehti jo kasaantua iso kasa :( Aiheeksi valitsin Terrorismi - vihollinen ilman kasvoja, koska se on kiinnostava, mutta surullinen aihe.

  VastaaPoista
 15. Terveppä terve.
  Olen Tatu ja asun Jyväskylässä. Harrastuksiini kuuluu käydä kuntosalilla, taluttaa koiria kolmea yhtä aikaa, musiikin kuuntelu ja historian lehden lukeminen. Koulu on alkanut aika mukavasti ja läksyjä on joskus liikaa ja joskus vähän eri päivinä. Aiheeksi valitsen japanilaiset sotilaat ja kerron heistä, että miksi japanilaiset eivät antautuneet koskaan, vaikka tiesivät varmasti kuolevansa.

  VastaaPoista
 16. Terveppä terve.
  Olen Tatu ja asun Jyväskylässä. Harrastuksiini kuuluu käydä kuntosalilla, taluttaa koiria kolmea yhtä aikaa, musiikin kuuntelu ja historian lehden lukeminen. Koulu on alkanut aika mukavasti ja läksyjä on joskus liikaa ja joskus vähän eri päivinä. Aiheeksi valitsen japanilaiset sotilaat ja kerron heistä, että miksi japanilaiset eivät antautuneet koskaan, vaikka tiesivät varmasti kuolevansa.

  VastaaPoista
 17. Heips! Nimi on Leevi, ja harrastan laskettelua, futista, ja kesäisin pelaan lentopalloa. Soitan kitaraa ja rumpuja sekä laulan. Koulu on lähtenyt mukavasti ja rennon jakson ansiosta alku on ollut helppo.
  Aiheeksi valitsen hyökkäyksen Pearl Harboriin koska se on tärkeä ja kiinnostava aihe ja yksi toisen maailmansodan käännekohtia.

  VastaaPoista
 18. Terve! Olen Tuomas harrastan liikuntaa ja musiikin kuuntelua. Koulu on alkanut mukavasti. On pitänyt totutella heräämään aikaisin kouluun kesäloman jälkeen. Aiheeksi valitsin saksan romahtamisen koska aihe voisi olla mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
 19. Terve! Jukka on nimeni. Salilla tulee käytyä reenailemassa useaan kertaan viikossa, muitakin harrastuksia löytyy, mutta niissä en ole niin täysillä mukana. Koulun alku lähti liikkeelle väsymyksen merkeissä, mutta nyt onkin jo helpottanut mukavasti.
  Valitsin aiheeksi Neuvostoliiton romahtamisen, koska sehän on aihe mielenkiintoisimmasta päästä.

  VastaaPoista
 20. Terve! Nimeni on Antti. Harrastan pyöräilyä ja toisinaan kuntosalia. Koulu on alkanut mukavasti. Valitsen aiheeksi Stalingradin taistelun koska se oli yksi toisen maailmansodan käännekohdista.

  VastaaPoista
 21. Moikkis! Olen petra ja harrastan kaikenlaista esimerkiksi kakkujen tekoa, lenkkeilyä ja kokouksissa tulle aika paljon istuttua :) Koulu on alkanut hymyssä suin ja toivottavasti hyvä fiilis jatkuu loppuun asti ! Valitsin aiheekseni toisen maailman sodan alkamisen syyt, sillä aihe on mielestäni kiinnostava :)

  VastaaPoista
 22. Moi
  Olen Joonas ja harrastan kumparelaskua ja käyn myös pelaamassa golfia. Koulu on lähtenyt hyvin käyntiin lukuunottamatta pientä nilkkavammaa, jonka sain vast'ikään mutta se on paranemaan päin.
  Aiheeksi valitsin Stalingradin taistelun toisessa maailmansodassa, koska sitä pidetään sodan käännekohtana.

  VastaaPoista
 23. Oon Elina ja harrastan futista ja lenkkeilyä :) lisäksi tykkään kavereiden kanssa olemisesta, auringonotosta ja shoppailusta :D koulu alkoi ihan kivasti, ehkä vähän innostuksessa puutteita mutta jospa se tästä! Aiheeksi haluaisin kansanvainot koska ne ovat mielenkiintoista luettavaa.

  VastaaPoista
 24. Moro!
  Olen Niklas ja asun Muuramessa. Kesällä harrastuksiini kuuluu pyöräily ja joskus käyn pelaamassa koripalloa ja tennistä kavereiden kanssa. Koulu on lähtenyt ihan hyvin käyntiin. Essee aiheeksi päätin valita ensimmäisen maailmansodan alkamisen syyt.

  VastaaPoista