maanantai 27. elokuuta 2012

II maailmansodan syttyminen


Ladatkaa iPadille tämä app AppStoresta.

1. Selvittäkää II ms:aan johtaneet taphtumat ?

2. Millaisia tavoitteita eri diktaattoreilla oli ? Käykää keskustelua Facebookissa toistenne tavoitteista ja suunnitelmista ? Vihtori Kosola ryhmä selvittää miten Suomi joutui II ms:aan ja pohtii sitä.

3. Selvittäkää mitä olivat :

-Molotov-Ribbentrop sopimus
-Munchenin sopimus
-salamasota
-akselivallat/liittoutuneet

4. Mitkä olivat mielestäsi sodan kaksi käännekohtaa. Perustele valintasi.

4 kommenttia:

 1. Jyri, Hansu, Henrikki ja Toni29. elokuuta 2012 klo 5.27

  - Saksa rikkoi Versaillesin rauhansopimusta parantamalla asevoimiaan
  - Saksa valloitti alueita ennen sotaa
  - Saksa hyökkäsi Puolaan
  - Japani hyökkäsi Kiinaan vuonna 1931
  - Italia hyökkäsi Etiopiaan vuonna 1935

  VastaaPoista
 2. Joonas, Jose, Olli, Leevi29. elokuuta 2012 klo 5.46

  Toiseen maailmansotaan johtaneet syyt:
  Versaillesin rauha = Saksan häpeärauha
  Hitleriä ei juurikaan hillitty
  Kansainliiton heikkous = määräyksiä ei noudatettu ja jäseniä lähti poies
  Versaillesin rauhansopimus menetti merkityksensä (esim. Iso-Britannia solmi Saksan kanssa laivastosopimuksen, Saksan armeija kasvoi sotakykyiseksi vaikka ei olisi pitänyt.)
  Myöntyväisyyspolitiikka

  3. 1. Molotov-Rippentrop sopimus oli Hitlerin ehdottama sopimus Stalinille, missä he sopivat hyökkäämättömyydestä toisiaan vastaan ja lisäksi molemmat pysyy puolueettomia jos toisen kimppuun hyökätään. Siellä sovittiin myös salaisesta lisäpöytäkirjasta, jossa he sopivat Itä-Euroopan jaosta etupiireihin. Saksa sai Puolan länsiosat ja Liettuan, Neuvostoliitolle tuli Itä-Puola, Suomi, Viro ja Latvia.

  2. Münchenin sopimus oli Saksan, Iso-Britannian, Ranskan, Italian välinen kokous. Siellä päätettiin liittää sudeettialueet Tsekkoslovakiasta Saksaan. Tšekkoslovakian ja Neuvostoliiton edustajia ei ollut paikalla ja luonnollisesti kumpikaan niistä eivät olleet tyytyväisiä sopimukseen.

  3. Salamasota oli saksalaisten sodankäyntitapa toisen maailmansodan aikana. Se perustui ilmavoimien, panssariaseiden ja jalkaväen yhteistoimintaan. Siihen kuului viestintä ja kuljetusyhteyksien tuhoaminen ilmavoimilla, panssarivaunut tunkeutuivat syvälle ja katkaisivat etulinjan huollon ja etulinja saarrettiin. Lopuksi jalkaväki viimeisteli lopputuloksen.

  4. Akselivallat: Saksa, Italia ja Japani solmivat akseli-sopimuksen ja muodostivat sotilasliittouman.
  Liittoutuneet: Neuvostoliitto, Iso-Britannia, Ranska ja myöhemmin Yhdysvallat. Nimi tulee Atlantin julistuksesta.
  4. Stalingradin taistelu, koska saksalaisten hyökkäys Venäjällä pysähtyi. Venäläiset motittivat 200 000 saksalaista sotilasta Stalingradiin. Akselivallat menettivät tämänseurauksena 850 000 sotilasta eli neljänneksen itärintaman vahvuudestaan, joka aiheutti itärintaman kontrollin menettämisen ja perääntymisen.

  Toinen käännekohta oli Yhdysvaltojen liittyminen sotaan Pearl Harborin taistelun jälkeen. Japani joutui kahden rintaman sotaan, mistä seurasi massiiviset tappiot. Samalla maailman talousmahti Yhdysvallat lähetti Atlantin yli resursseja liittoutuneille ja Yhdysvaltojen mukaantulo sotaan mahdollisti Normandian maihinnousun.

  VastaaPoista
 3. Roope, Niklas ja Rasmus29. elokuuta 2012 klo 5.54

  1. -Versaillesin häpeärauha
  -Myöntäytymispolitiikka
  -Hitlerin vaatimukset
  -Saksan hyökkäys Puolaan

  3. -Neuvostoliiton ja Saksan välillä v. 1939 solmittu hyökkäämättömyyssopimus
  -Mùnchenin sopimus oli eräiden Euroopan suurvaltojen solmima sopimus Tšekkoslovakian Sudeettialueen luovuttamisesta Saksalle.
  -Saksalaisten sodankäyntitapa toisen maailmansodan aikana
  -Perustui ilmavoimien, panssariaseen ja jalkaväen yhteistoimintaan
  -Akselivallat: Saksa, Italia ja Japani
  Liittoutuneet: Iso-Britannia, Ranska, Neuvostoliitto ja Yhdysvallat

  4. -Pearl Harbor, koska liittoutuneet saivat Yhdysvallat mukaan toiseen maailmansotaan Japanin hyökätessä Pearl Harborin laivastotukikohtaan. yhdysvallat toi liittoutuneille niin paljon resursseja sodankäyntiin, mitä akselivalloilla ei ollut tarjota. Lisäksi Yhdysvaltojen tarjoamat resurssit olivat laadukkaita.

  Toinen sodan käännekohdista oli Normandian maihinnousu, kun liittoutuneet saivat tappioista huolimataa luotua sillanpääaseman alueelle. Se tarjosi hyvän tuen hyökätä, kun saksalaiset eivät pystyneet perääntymään länteen Neuvostoliiton painostuksen takia.

  VastaaPoista
 4. Henrikki, Toni, Hansu ja Jyri29. elokuuta 2012 klo 8.07

  3. Molotov - Ribbentrop oli Neuvostoliiton ja Saksan välillä elokuussa 1939 solmittu hyökkäämättömyys sopimus. Piti sisällään ns. salaisen lisäpöytäkirjan,jossa Neuvostoliitto ja Saksa jakoivat Itä-Euroopan etu piireihin.

  Munchenin sopimus oli Eräiden suurvaltojen solmima sopimus Tsekkoslovakian sudettialueen luovuttamisesta Saksalle. Allekirjoitettiin syyskuussa 1938.

  Salamasota oli Saksalaisten sodankäyntitapa toisen maailmansodan alkupuolella. Perustui ilmavoimien,panssariaseen ja jalkaväen yhteitoimintaan.

  Akselivallat on Toisen maailmansodan aikana Saksan ja sen kanssa liitossa olleiden valtioiden nimitys.

  Liittoutuneet on Saksaa ja sen liittolaisia vastaan sotineiden valtioiden nimitys. Keskeisimpiä valtioita Iso-Britannia, Yhdysvallat ja Neuvostoliitto.

  4. Pearl Harbor, koska sen jälkeen Usa laitto atomi pommin. Ja Saksan hyökkäys Puolaan, koska siitä sota alko.

  VastaaPoista